۰

اثرات مثبت و منفی ازدواج در پیری

ازدواج همیشه برای افراد امری مهم و مرحله ای حساس بوده اما متاسفانه پذیرش ازدواج سالمندان در جامعه ما ما وجود دارد که ازدواج در دوران سالمندی و حتی میانسالی خجالت آور است و هنگام تجدید فراش یک فرد مسن پچ پچ های زیادی در فامیل و آشنا به راه می افتد که همه از این ضرب المثل حکایت دارند که سرپیری و معرکه گیری ،
کد خبر: ۲۴۲۸۰۰
۱۵:۵۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹

شیعه نیوز: درحالی که افراد مسن هم در این سن احتیاج به یک همدم و همراه دارند و ازدواج در تمامی مراحل زندگی به خصوص در کهنسالی امر بسیار مهمی در رفع نیازهای فردی یک انسان است.ازدواج در هر سنی به شرط آنکه در مسیر درست و چارچوب های عقلانی خود باشد ، رویدادی مثبت است در غیر این صورت می تواند سبب به وجود آمدن مشکلات دیگری شود.

فرزندان می توانند با دوری از تعصبات بیجا و بی منطق که تنها بر پایه تفکر شخصی یا عرف جامعه در خصوص ازدواج سالمندان است ، به آنها پیشنهاد ازدواج دهند زیرا به ندرت یک فرد سالمند خود اقدام به ازدواج مجدد می کند و منتظر پیشنهاد و نظر فرزندانش می ماند.

در دوران سالمندی، زندگی فرد تغییراتی پیدا می کند که تحمل این تغییرات برای فرزندان سخت و طاقت فرسا است.افراد مسن به همین دلیل و برآورده نشدن نیازها و مشکلاتشان که به علت تنهایی زندگی کردن متحمل می شوند، یکبار دیگر به ازدواج و یافتن شریک مناسبی برای پایان دادن به مشکلات زندگی در تنهایی روی می آورند.

تقویت روحیه افراد کهنسال و زندگی پر نشاط

داشتن همسر در دوران سالمندی نیازهای روحی افراد مانند دوست داشته شدن، همدلی، حمایت و احساس نیاز به صمیمیت را برطرف می کند و گام موثری در تقویت روحیه افراد کهنسال به حساب می آید وبرای سالمندان زندگی سالم و پرنشاطی را رقم می زند.

جلوگیری از افسردگی با تجدید فراش

در برخی از مواقع یکی از زوج ها بعد از چندین سال زندگی مشترک فوت می کند و زوج دیگر مجبور می شود که به تنهایی روزگارش را سپری کند ، به همین دلیل در کنار مشکلات جسمی ناشی از کهولت سن، افسردگی و استرس نیز به سراغ او می آید و سلامت روحی و روانی او را تهدید می کند.

ازدواج در دوران پیری راهی برای جلوگیری از مشکلات فرزندان

اگر سالمند بعد از مرگ همسرش تجدید فراش نکند و تنها بماند ، گاهی اوقات باید با فرزندان خود زندگی کند . در دوره زندگی فرد سالمند با فرزندش حالت نامتعادل به خود می گیرد و بودن این افراد در کنار فرزندان نه تنها حس خوبی به آنها نمیدهد، بلکه گاهی اوقات سبب بیزاری طرفین می شود.

بهبود کیفیت زندگی با تجدید فراش در پیری

امروزه به علت پیچیدگی مناسبات کاری و اجتماعی بسیاری از روابط خانوادگی کمرنگ شده و فرزندان وقت کمتری را به پدرها و مادرهای سالمندشان اختصاص می دهند ، در صورتی که یکی از زوج ها فوت کرده باشد

فرد سالمند تنها می ماند و فقط باید به در چشم بدوزد تا ببیند که فرزندانش کی به او سر می زنند بنابراین از نظر روحی بسیار آسیب پذیر خواهد شد.ازدواج سالمندان در صورت فقدان همسر می تواند به بهبود کیفیت زندگی آن ها کمک کند.

به تعویق انداختن مرگ بر اثر تنهایی

دلیل بسیاری از مرگ های دوران سالمندی ناشی از بیماری ها و کهولت سن نیست و هیچ گونه عارضه جسمی در بسیاری از این مرگ ها مشاهده نمی شود بلکه علت اصلی،تنهایی سالمند است.

در واقع سالمند با نگاهی دیگر به ازدواج به دنبال شخصی برای همدلی، همفکری و همبستگی است و در این سن، به هوس های خود نمی اندیشد و با همراه داشتن کوله باری از تجربه، به واقعیت های زندگی و روابط آن می اندیشد.

سخن آخر درباره ازدواج سالمندان:

فرزندان نیز باید پدر یا مادر خود را با سازمان های مردمی و نهادهای مختلف آشنا کنند و آنها را در تورهای مسافرتی زیارتی و سیاحتی و… ثبت نام سازند تا به والدین سالمند اعتماد به نفس بیشتر و روحیه با نشاط تربدهند.

منبع : ایران ناز

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: