۵

تاریخ شروع و پایان دهه فاطمیه سال 99

در عرف به دهه دوم جمادي الاول یعنی از دهم تا بيستم جمادي الاول دهه فاطميه اول و به دهه اول جمادي الثاني از اول تا دهم جمادي الثاني، دهه فاطميه دوم گفته مي شود...
کد خبر: ۲۴۶۵۰۳
۱۵:۳۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹

شیعه نیوز : رویداد خانه فاطمه زهرا (سلام الله علیها) (به عربی:حَرق دار)، به روایاتی اشاره می‌کند که بر اساس آنها ابوبکر پس از انتخاب شدن به عنوان خلیفه [غاصب] مسلمانان به همراه عده‌ای از همراهان از جمله عمر به قصد گرفتن بیعت به خانه حضرت علی (علیه السلام) می‌رود و در آنجا با مقاومت حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) روبرو می‌شود. بنا بر نوشته منابعی مانند یعقوبی و بلاذری عمر در این واقعه «تهدید» می‌کند که اگر اجازه ورود به او ندهند خانه را به آتش می‌کشد.

تاریخ شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
روز یکشنبه 28 دی ماه سال 1399
3 جمادی الثانیه سال 1442
17 ژانویه سال 2021 میلادی

تاریخ آغاز و پایان دهه فاطمیه
دهه فاطمیه اول : از دهم تا بيستم جمادي الاول: از 5دیماه تا 15 دیماه
دهه فاطمیه دوم : از یکم تا دهم جمادي الثاني: از 26 دیماه تا 5 بهمن ماه

دانلود مداحی محمود کریمی برای فاطمیه ۹۹


سید جعفر شهیدی، نویسنده شیعه، تهدید به آتش زدن را تایید می‌کند. از نظر او با توجه به اینکه شیعیان یا دسته‌های سیاسی موافق آنها در سنین اول هجرت نیرویی نداشته‌اند، جعل روایات مربوط به این رویداد ناممکن می‌نماید. به علاوه او بیان می‌دارد که برخی از این روایات در نوشتارهای مغرب اسلامی (اندلس) هم آمده‌است. اما در مورد اینکه «آیا بازوی دختر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)را با تازیانه آزرده‌اند»، یا «می‌خواسته‌اند با زور بدرون خانه راه یابند و او که پشت در بوده‌است، صدمه دیده» می‌نویسد «در آن گیر و دارها ممکن است چنین حادثه‌هایی رخ داده باشد». به گفتهٔ دنیس صوفی، روایتِ طبری از گفته ابو بکر در بستر وفات «کاش خانهٔ [حضرت] فاطمه را، اگر هم به قصد جنگ بسته بودند، برنگشوده بودم» به طور تلویحی به این معناست که خانه [حضرت] فاطمه ممکن بوده به زور باز شده باشد.

بروجردی، روحانی، شاهرودی و حسین خراسانی، روحانیان و مراجع شیعه، معتقدند که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در اثر صدمات و جراحات وارده که در حین رویداد خانه فاطمه (سلام الله علیها)  اتفاق افتاد و منجر به شکستگی پهلو و سقط جنین وی گردید، به شهادت رسیده است. در عین حال این نویسندگان بر این نظر دارند که حضرت فاطمه(سلام الله علیها) بین ۷۵ تا ۹۵ روز پس از شهادت پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و اله و سلم) به شهادت رسیده است.


ایام فاطمیه - دهه فاطمیه
ایام فاطمیه یا دهه فاطمیه، نام روزهایی است که شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌ الله علیها عزاداری می‌کنند. دربارة تاريخ شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)روايات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پيامبر ( صلی الله علیه و اله و سلم) . ميان علماي شيعه، دو تاريخ درباره شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) مشهور و مقبول است: يکي هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر ( صلی الله علیه و اله و سلم) و ديگري نود و پنج روز.

با توجه به رحلت پيامبر اسلام ( صلی الله علیه و اله و سلم) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت هفتاد و پنج روز، در مورخة سيزدهم تا پانزدهم جمادي الأوّل، شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) است و اين ايام را فاطمية اوّل مي‌ خوانند. اما بنا به روايت نود و پنج روز، شهادت حضرت(سلام الله علیها)در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم مي‌ خوانند.

ايام فاطميه جمعا 6 روز مي باشد، 3 روز در ماه جمادي الاول و 3 روز در ماه جمادي الثاني. بنابراين فاطميه اول از 13 تا 15جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني مي باشد. ظاهراً علت اينکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفي شده است به اين دليل است که اين احتمال وجود دارد که ماههاي قمري از رحلت پيامبر ( صلی الله علیه و اله و سلم) تا شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)،29 روز بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههاي قبل،روز شهادت 13جمادي الاول و يا سوم جمادي الثاني خواهد بود. چرا که طبق تقويم، حداکثر سه ماه قمري 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمري 30 روزه مي توانند پشت سر هم قرار گيرند.

اما در عرف به دهه دوم جمادي الاول از دهم تا بيستم جمادي الاول که بنابر قول 75 روز، شهادت آن بانوي بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطميه اول و به دهه اول جمادي الثاني از اول تا دهم جمادي الثاني، که طبق قول 95روز، شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) در آن واقع شده است، دهه فاطميه دوم گفته مي شود.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
عالیهد
سمیه
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
متشکرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
الآن برای ما شیعیان کدوم اصلی هست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
خیلی ممنون ایشالا همه پیروی کنند از اخلاقات حضرت فاطمه با تشکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
همه زندگیمان شده عزا قربون امامان ومعصومین برم اونهاهم راضی به اینجوری زندگی کردن نیستند
اسلام دین نشاط وزندگیه نه سرخوردگی ومردگی