۰

پرورش گیاه پپرومیا قاشقی

حضور گل و گیاه در خانه تاثیرات بسیار زیادی بر روحیه ساکنین خانه می گذارد و چه بهتر است از انواعی از گیاهان آپارتمانی در خانه نگهداری کنید که نگران از بین رفتن و حساسیت های آنها نباشید. پپرومیا قاشقی یکی از گیاهان مقاوم است که در خانه های ایرانی به وفور دیده می شود. برای آشنایی با ویژگی ها و نیازهای بیشتر این گیاه با ما همراه باشید.
کد خبر: ۲۴۴۷۹۲
۱۳:۲۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۹

شیعه نیوز: حضور گل و گیاه در خانه تاثیرات بسیار زیادی بر روحیه ساکنین خانه می گذارد و چه بهتر است از انواعی از گیاهان آپارتمانی در خانه نگهداری کنید که نگران از بین رفتن و حساسیت های آنها نباشید. پپرومیا قاشقی یکی از گیاهان مقاوم است که در خانه های ایرانی به وفور دیده می شود. برای آشنایی با ویژگی ها و نیازهای بیشتر این گیاه با ما همراه باشید.

نام گیاه: پپرومیا قاشقی
نام انگلیسی: Desert privet
نام علمی: Peperomia magnoliaefolia
خانواده: Piperaceae
منشا: برزیل، آفریقای جنوبی و مرکزی

پپرومیا قاشقی گیاه همیشه سبز و از خانواده فلفل هاست. این گیاه گونه های متعددی دارد که در گوشتی بودن برگ یا اندازه گیاه متفاوت است. برگ ها از تخم مرغی تا کمی قلبی شکل متغیر است، برق و گوشتی بوده و به رنگ سبز نسبتا تیره تا ابلق دیده می شود. زادگاه این گیاه در جنگل های سایه دار است و به همین دلیل مقاوم به سایه درون آپارتمان نیز هست. ارتفاع پپرومیا قاشقی به ۲۵ سانتیمتر هم می رسد. پپرومیا قاشقی نسبتا رشد طولی کمی دارد و عریض می شود.

اگر دیدید شاتونی سبز رنگ روی گیاه همیشه سبز شما ظاهر شد، بدانید که گل پپرومیا است که هیچ ارزش زینتی ندارد. ساقه گلدهنده را حذف کنید تا رشد رویش گیاه ادامه یابد. گیاه پپرومیا را در خانه های قدیمی هم می توانید به وفور ببینید. این گیاه آپارتمانی مقداری آب را در برگهای گوشتی خود ذخیره می کند، نور چندانی نیاز ندارد و مقاومت خوبی نشان می دهد.
نور و دمای مورد نیاز برای گیاه مقاوم آپارتمانی

پپرومیا قاشقی سرمای زیاد را تحمل نمی کند و نهایتا تا ۱۰ درجه سانتیگراد می تواند دوام بیاورد. دمای مناسب محیط در فصل رویش ۲۴-۳۰ درجه سانتیگراد است. نور متوسط و غیر مستقیم برای این گیاه مناسب است و می تواند سایه فضای داخلی خانه ها را هم تحمل کند. نور فلورسنت باعث مرگ پپرومیا قاشقی می شود.
آبیاری پپرومیا قاشقی

همانطور که گفته شد پپرومیا قاشقی می تواند مقداری آب را در برگهای گوشتی خود ذخیره کند و دچار بی آبی نمی شود. برای آبیاری این گیاه صبر کنید تا سطح خاک کامل خشک شود ولی بی حال و پژمرده نشود. در زمستان دو هفته یکبار و در تابستان هفته ای یکبار پپرومیا قاشقی را آبیاری کنید.

پپرومیا نیاز به رطوبت چندانی ندارد و یکبار اسپری برگی در هفته برای آن کافی است.
خاک مناسب گیاه آپارتمانی

بهتر است خاک سبک انتخاب کنید تا انباشته شدن آب به پپرومیا قاشقی لطمه نزند. ترکیب مساوی از پیت، ماسه و خاک باغچه برای این گیاه مناسب است. کف گلدان را هم سنگریزه بریزید.
تغذیه و کوددهی

کود محلول در آب را دو هفته یکبار به پپرومیا قاشقی تغذیه کنید. رنگ روشن برگها یا رشد کم آنها نشان می دهد که نیازمند کوددهی شده است.
نکاتی برای نگهداری از پپرومیا قاشقی

گلدان پپرومیا قاشقی را در بهار تعوض کنید.
برگها ترد و شکننده هستند و برای تمیز کردن آنها با احتیاط برخورد کنید.
غبارپاشی بیش از حد باعث ایجاد لکه هایی روی برگها می شود.
آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی گیاه می شود.

گیاه پزشکی و درمان بیماری

رنگ زرد گیاه و کنه های ریز قرمز در زیر برگ: سمپاشی هر دو هفته یکبار انجام شود.
کپک خاکستری: غبارپاشی را متوقف کنید و گلدان را به مکان گرمتر ببرید.
برگهای خم شده/ خشکی هوا و نبود آب: آبیاری و غبار پاشی فراموش نشود.
برگهای کم رنگ و سفید/ نور زیاد است: به مکان کم نور و نیم سایه منقل شود.
برگ یا ساقه سیاه شده: آبیاری را کم کنید.
برگها رنگ پریده و توقف رشد: کوددهی و تغذیه انجام دهید.
برگها چروک شده اند: گلدان را به مکان خنکتر ببرید.
برگها سقوط می کنند: گلدان را به مکان گرمتر ببرید.

تکثیر پپرومیا قاشقی

تکثیر پپرومیا قاشقی از طریق کاشت بذر و قلمه های ساقه صورت می گیرد. برای قلمه زدن گل قاشقی از شاخه های یکساله گیاه در فصل بهار و تابستان قلمه بگیرید و در ماسه قرار دهید تا ریشه دار شود. اگر پپرومیا قاشقی از گونه ای است که برگهای بسیار گوشتی دارد، می توانید برگ آن را درون ماسه یا کوکوپیت و پرلیت قرار دهید تا ریشه دار شود. در این حالت بهتر است نصف بر درون بستر قرار گیرد.

منبع : چیدانه

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: