۰

برخورد با تمسخر دیگران با ۵ راهکار واقعا نتیجه‌بخش

در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که روزانه با اشخاص زیادی در تعامل هستیم، اشخاصی که هر کدام اخلاق، ویژگی‌های رفتار و شخصیت‌های متفاوتی دارند. برخی اشخاص هم هستند که با سخنان و اعمال خود موجب آزردگی‌خاطر اطرافیان‌شان می‌شوند. بی‌ادبی، گستاخی، توهین و تمسخر مسائلی هستند که تحمل آنها بسیار دشوار است. ما هم نمی‌توانیم خود را از توهین و تمسخر دیگران مصون بداریم.
کد خبر: ۲۲۸۷۲۱
۱۷:۰۸ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، پس بهتر است راهکارهایی بیاموزیم که از طریق آنها، به بهترین شکل به این رفتارها پاسخ بدهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش‌ها و راهکارهایی برای چگونگی برخورد با تمسخر دیگران، آشنا شوید.

شما به ناچار در طول زندگی خود، با افراد گستاخ و بی‌ادبی برخورد دارید. این افراد می‌توانند شخص کاملا غریبه‌ای در سوپر مارکت باشند یا هم‌اطاقی و حتی همکارتان؛ همیشه فردی وجود دارد که اعصاب شما را به‌هم بریزد و عصبانی‌تان کند. راهکارهای مختلفی بر اساس موقعیت و شرایط، برای برخورد با افراد بی‌ادب وجود دارد.

اگر فرد مورد نظر کسی باشد که به شخص شما توهین می‌کند یا بی‌ادبی او چیزی است که شما همه روزه با آن مواجه هستید، بهتر است برای مقابله با او، به‌طور مستقیم برخورد کنید و بخواهید که دیگر این کار را تکرار نکند. اگر آن شخص کاملا غریبه است و گستاخی‌اش احمقانه به‌نظر می‌رسد و در ضمن ارزش گرفتنِ وقت شما را ندارد، عاقلانه‌ترین راه، گذشت کردن و دور شدن از موقعیت است.
روش اول: مقابله با فرد
۱. آرامش خود را حفظ کنید

اگر عصبانی و پرخاش‌گر هستید، مقابله با طرف مقابل اصلا گزینه‌ی مناسبی برای شما نخواهد بود. اگر نظر اشخاص بی‌ادب، شما را ناراحت یا آشفته کرد، قبل از برخورد با آنها چند نفس عمیق بکشید. هرچه آشفته‌تر به‌نظر برسید، آنها کمتر به حرف‌های شما گوش می‌دهند. به‌جای فریاد کشیدن بر سر طرف مقابل، ابتدا چند لحظه در مورد چیزی که می‌خواهید بگویید، فکر کنید. اگر آنها ببینند که حرف توهین‌آمیزشان شما را پریشان نکرده است، احتمال کمی دارد که در جواب به شما، مشاجره‌ای را شروع کنند. بزرگ‌منشی به معنی داشتن اعتماد به‌ نفس و کنترل احساسات است.

با کسانی که گستاخانه و تمسخرآمیز رفتار می‌کنند، هرگز وارد درگیریِ فیزیکی و مشاجره نشوید. این کار فقط شرایط را بدتر می‌کند. اگر نگران هستید که طرف مقابل به شما حمله کند، حتما دوستی را با خود ببرید تا مراقب شما باشد و نگذارد کنترل رفتار خود را از دست بدهید.

۲. رک باشید

طفره نروید یا پرخاش‌گر منفعلانه (کسی که خصومت خود را غیرمستقیم بیان می‌کند مثلا طعنه می‌زند، ترش‌رویی یا فرافکنی می‌کند) نباشید. مستقیما با آنها روبه‌رو شوید، ارتباط چشمی برقرار کنید و در مورد چیزی که شما را ناراحت کرده است، حرف بزنید. آنها تا نفهمند چه کاری انجام داده‌اند، نمی‌توانند از اشتباهات خود درس بگیرند.

اگر کسی در صف فروشگاه نوبت شما را گرفت، آه سوزناک نکشید و چشمان خود را به امید این که طرف مقابل متوجه ناراحتی شما شود، نچرخانید. به‌طور مستقیم آنها را مورد خطاب قرار داده و بگویید: «ببخشید، من در صف، قبل از شما بودم» یا اینکه بگویید «ببخشید آخر صف، آن طرف است.»
۳. شوخ‌ طبع باشید

اگر با رک‌گویی رابطه‌ی خوبی ندارید و نمی‌توانید به شکل جدی با فرد گستاخ برخورد کنید، برای کاهش فشار و تنش، حرف خود را با شوخ‌طبعی بیان کنید. اگر کسی در کنار شما نشسته است و با صدای ناخوشایندی در حال جویدن ساندویچ خود می‌باشد، لبخند بزنید و با همان لبخند، مثلا بگویید: «از خوردن این ساندویچ خیلی لذت می‌برید، نه؟» اگر متوجه منظور شما نشد، حرف خود را این‌گونه ادامه دهید: «امکان دارد با صدای آرام‌تری غذای‌تان را بجوید؟»

باید شوخ‌طبعی شما بانشاط باشد نه پرخاش‌گریِ منفعلانه یا طعنه‌آمیز. دوستانه رفتار کنید و لبخند بزنید. حرف شما باید شبیه جوکی باشد که هر دوی شما به آن بخندید نه این که حرفی بی‌ادبانه باشد و مشاجره‌ی تازه را میان شما شروع کند.
۴. مؤدب باشید

بهترین راه مقابله با بی‌ادبی و تمسخر دیگران، مهربان بودن است. شما آن فرد بزرگ‌منش باشید و با بی‌ادبی، سطح شخصیت خود را به‌اندازه‌ی شخصیت آنها، پایین نیاورید. تُن صدای خود را مؤدب نگه دارید و از گستاخی بپرهیزید. لبخند بزنید. از واژه‌های «لطفا» و «ممنون» استفاده کنید. این کلمات می‌توانند راه‌گشا باشند. مثلا بگویید «لطفا ادامه ندهید، این چیزی که شما می‌گویید بی‌ادبانه و توهین‌آمیز است. من رفتار شما را درک نمی‌کنم.» یا اینکه بگویید «نیازی به چنین حرف (پرخاش‌گرانه، بی‌ادبانه، توهین‌آمیز و …) نیست. ممنون.»

اغلب اوقات کسانی که دیگران را مورد تمسخر قرار می‌دهند و رفتار توهین‌آمیز دارند، چیزی اذیت‌شان کرده است. این بی‌ادبی و گستاخی آنها شاید فریادی برای کمک باشد یا به دنبال گوشی شنوا برای همدردی هستند. اگر شخص مورد نظر را به‌خوبی می‌شناسید، از او بپرسید که چه چیزی باعث اذیت‌ او شده است یا این که به کمک نیاز دارد یا خیر. هرگز با لحنی طعنه‌آمیز این حرف‌ها را نزنید. سعی کنید جمله‌ای مثل این بگویید: «من متوجه شده‌ام که این اواخر بیشتر ناراحت (پریشان، عصبی و …) شده‌ای. اوضاع خوب است؟ می‌توانم کمکت کنم؟»

۵. مکالمه‌ای مؤدبانه داشته باشید

اگر کسی به شخص شما توهین کند یا چیزی بگوید که شما به‌شدت با آن مخالف هستید، مؤدبانه عقیده‌ی خود را بیان کنید و از آنها بپرسید که چرا چنین رفتاری دارند. سعی کنید با گفتن این جمله، دیدگاه آنها را درک کنید: «این چیزی که همین الان گفتید، به‌نظر من توهین‌آمیز و گستاخانه است، چه چیزی باعث شده که چنین چیزی بگویید؟» گفتن چنین حرفی می‌تواند سرآغاز بحثی سالم باشد.

مراقب باشید بحث از کنترل شما خارج نشود. اگر این مکالمه به مشاجره‌ای داغ تبدیل شد و فرد مقابل به بی‌ادبی و خشونت خود ادامه داد، مکالمه را ترک کنید و از صحنه دور شوید. بدانید که شما تمام آنچه را که باید، انجام داده‌اید و بعد از این می‌بایست فرد را به حال خود رها کنید.

به‌یاد داشته باشید که بعضی افراد بر عقیده‌ی خود مصمم هستند. همیشه امکان این وجود ندارد که هرکسی هر چیزی را قبول کند. گاهی اوقات اگر شما تلاش هم کنید، نمی‌توانید نظر آنها را تغییر بدهید.
۶. به‌جای استفاده از واژه‌ی «تو»، از «من» استفاده کنید

استفاده از واژه‌ی «تو» نشان از سرزنش و متهم کردن شنونده است که باعث می‌شود طرف مقابل حالت دفاعی به خود بگیرد. به‌جای آن بگویید که چگونه اعمال آنها بر شما تأثیر گذاشته است و شما چه احساسی نسبت به آن رفتار دارید. اگر یکی از آشنایان در مورد وزن شما اظهار نظر کرد، سعی کنید به‌جای گفتن «رفتارت بسیار آزاردهنده و گستاخانه بود»، چیزی شبیه این جمله بگویید: «وقتی تو چنین حرفی در مورد اندام من زدی، احساس ناخوشایندی به من دست داد و ناامید شدم.»
۷. با آنها خصوصی حرف بزنید

هیچ‌کس دوست ندارد در مقابل دیگران به‌خاطر خطا یا اشتباهی که مرتکب شده است، انگشت‌نما شود. اگر کسی در جمع به شما توهین یا بی‌ادبی کرد، صبر کنید تا بتوانید در تنهایی با او صحبت کنید.

اگر هنگامی که در جمع دوستان‌تان هستید، یکی از آنها عقیده‌ی نژادپرستانه‌ی خود را عنوان کرد، صبر کنید بقیه بروند یا به شخص مورد نظر بگویید که شما را در قدم زدن همراهی کند تا تنها با او حرف بزنید و در مورد آن موضوع بحث کنید. یا می‌توانید به او پیام بدهید و بگویید: «می‌خواهم در مورد موضوعی با تو صحبت کنم. بعد از کار (یا کلاس) چند دقیقه وقت داری؟»

صحبت کردن به شکل خصوصی با طرف مقابل، همچنین باعث می‌شود دوستان دیگر در این بحث از کسی جانب‌داری نکنند؛ این کار باعث بدتر شدن وضعیت و به‌طور کلی باعث ایجاد شکاف و اختلاف میان دوستان می‌شود.

۸. بیش از حد وضعیت وارد جزئیات نشوید و به مسئله فکر نکنید

اگر با رفتار کسی به مشکل برخوردید و اوضاع بهتر نشد، بپذیرید که شما در حد توان، تلاش خود را برای بهبود روابط‌تان انجام داده‌اید.

اگر کسی خواست که بی‌ادبی و توهین کند، شما نمی‌توانید او را مجبور کنید که مؤدب باشد. وظیفه‌ی شما درست کردن رفتار آنها نیست. در حقیقت تلاش زیاد برای تغییر رفتار چنین افرادی باعث می‌شود آنها به‌جای بهتر شدن، بدتر از قبل رفتار کنند.

گاهی اوقات شما مجبور هستید گستاخی برخی افراد را قبول کنید و بفهمید که تقصیر شما نیست. اجازه بدهید آنها خودشان چاره‌ای پیدا کنند.
روش دوم: نادیده گرفتن فرد
۱. قیافه‌ی خشک و بی‌تفاوت بگیرید

هیچ واکنش و احساسی از خود نشان ندهید. حتی اگر احساس می‌کنید کم‌کم عصبانی، اذیت یا تحریک می‌شوید، اصلا واکنشی نشان ندهید و قیافه‌ای کاملا بی‌تفاوت بگیرید. با نشان دادن خشونت در رفتار خود که نتیجه‌ی توهین و گستاخی طرف مقابل است، کاری را کرده‌اید که آنها دقیقا می‌خواهند.

آرامش خود را حفظ کنید و خونسرد باشید. اگر احساس می‌کنید در حال عصبانی شدن هستید، چشم‌های خود را ببندید و نفس عمیقی بکشید.

قیافه‌ای جدی بگیرید یا سعی کنید که صورت‌تان کاملا حالت بی‌تفاوتی شما را نشان بدهد. فرد را به حال خود رها کنید تا طرف مقابل‌تان بفهمد که وقت شما باارزش‌تر از اهمیت دادن به حرف‌های اوست.
۲. ارتباط چشمی مستقیم را قطع کنید

زمانی که ارتباط چشمی برقرار می‌کنید، در واقع شما در حال تأیید فرد مقابل، رفتار و اعمال او هستید. نگاه خود را از او بگیرید و به چیزی زل بزنید که روبه‌رو و در فاصله‌ی دور از شما قرار دارد.

به هیچ‌وجه به زمین نگاه نکنید. این نوع زبان بدن، نشان از مطیع بودن و عدم اعتمادبه‌نفس شما دارد. نگاه ثابت و استوار به بالا، شما را فردی با اعتمادبه‌نفس زیاد و مسلط به رفتار نشان می‌دهد.
۳. روی‌تان را برگردانید

شما می‌توانید به‌تنهایی با زبان بدن خود، پیام‌های بسیاری به دیگران منتقل کنید. شانه‌ها و پاهای خود را در جهت مخالف شخص مورد نظر بچرخانید. بازوهایتان را جلوی بدن‌تان قرار بدهید تا نسبت به خود فرد و حرف‌های او بی‌تفاوت به‌نظر برسید.
۴. از محل دور شوید

اگر امکان دارد، در جهت مخالف حرکت کنید و اصلا به عقب نگاه نیندازید. در حین دور شدن از محل، قامت خود را راست نگه دارید و اعتماد به‌ نفس خود را نشان بدهید. اگر از طرف مقابل خجالت می‌کشید که بدون گفتن چیزی از او دور شوید، فقط یک پاسخ‌ کوتاه به او بدهید. این کار نشان می‌دهد که شما به حرف‌هایش گوش می‌دهید اما با او موافق نیستید. می‌توانید قبل از دور شدن، فقط بگویید «خب» یا «نمی‌دانم».

مثلا اگر یکی از هم‌کلاسی‌هایتان در مورد نمره‌ی خوبش در امتحان آخر به شما فخر فروخت، فقط لبخند بزنید و بگویید «خیلی خوب است.» سپس توجه خود را به فرد دیگر یا چیزهای خیلی مهم‌تر معطوف کنید.

اگر کسی که شما را ناراحت کرده است، می‌شناسید و می‌دانید دوباره او را می‌بینید (مثل همکار یا دوست)، دور شدن از او به مدت چند دقیقه می‌تواند فرصتی به او بدهد تا آرام‌تر شود. امیدوار باشید که هنگام بازگشت، رفتار طرف مقابل تغییر کرده باشد.

۵. از فرد بی‌ادب دوری کنید

همیشه از فرد بی‌ادب و گستاخ دوری کنید تا حالت منفی‌‌بودن همیشگی او، باعث ناراحتی شما نشود. اگر چنین فردی غریبه باشد، این کار ساده است؛ احتمالا شما دیگر او را هرگز ملاقات نخواهید کرد.

اگر واقعا نمی‌توانید چنین فردی را تحمل کنید اما احتمال دارد که هر روز او را ببینید، سعی کنید ارتباط خود را با او تا حد امکان به حداقل برسانید. در صورت امکان‌، دفتر خود را عوض کنید یا تغییرات دیگری انجام بدهید تا برخورد کمتری با او داشته باشید. این اقدام باعث می‌شود آنها را کمتر ملاقات کنید و در نتیجه کمتر اذیت شوید.

منبع : چطور

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: