۰

شکایت عراق از آمریکا در لاهه

ائتلاف الفتح در پارلمان عراق از تحرکاتی با هدف تصویب قانونی برای اخراج آمریکایی‌ها از این کشور و شکایت از واشنگتن در دادگاه بین‌المللی کیفری (لاهه) خبر داد.
کد خبر: ۲۱۱۰۹۰
۱۳:۲۳ - ۱۲ دی ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، «احمد الکنانی» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق سفارت آمریکا در بغداد را یک پایگاه نظامی آمریکایی دانست.

در اعتراض به تجاوز هوایی آمریکا به مقرهای الحشد الشعبی در استان الانبار عراق و شهادت و مجروحیت بیش از ۸۰ رزمنده عراقی که یکشنبه شب (29 دسامبر) گذشته صورت گرفت؛ سه شنبه و چهارشنبه پیش، صدها معترض عراقی مقابل سفارت آمریکا در بغداد تجمع کردند و با به آتش کشیدن چندین نقطه از سفارت آمریکا و بر افراشتن پرچم عراق و الحشدالشعبی بر فراز دیوارهای سفارت، خواستار اخراج نظامیان آمریکایی از کشورشان شدند.

وی در گفت‌وگو با «بغداد الیوم» توضیح داد: توئیت دونالد ترامپ مبنی بر انتقال تجهیزات کشنده و نیروی نظامی به سفارت آمریکا در عراق، اعتراف رسمی و آشکار او به این امر است که سفارت آمریکا در بغداد صرفاً سفارتخانه نیست بلکه یک پایگاه نظامی با بیش از سه‌هزار کارمند و نظامی و فرودگاه‌هایی که در تصاویر [هوایی] از سفارتخانه نیز دیده می‌شود.

وی افزود که پارلمان و دولت عراق باید موضعی جدی درباره حاکمیت عراق اتخاذ کنند. آمریکا هیچ مدرکی دال بر این مسئله که حمله به پایگاه K1 در کرکوک کار نیروهای الحشد الشعبی بوده، در دست ندارد و حتی منتظر نتایج تحقیقات در این‌باره نشد. اختلافات جاری میان گروه‌های سیاسی موجب شد تا دخالت خارجی در کشور سهل باشد و به همین دلیل نیز آمریکا به خود اجازه داد که تجاوز هوایی اخیر علیه الحشد الشعبی در الانبار را مرتکب شود.

«حنین قدو» دیگر نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز از وجود مطالبات در پارلمان برای ارائه دادخواست قضایی علیه آمریکا در دادگاه بین‌المللی «لاهه» به دلیل بمباران‌های مکرر مقرهای الحشد الشعبی و نیروهای امنیتی در عراق، خبر داد.

وی در گفت‌‌وگو با «المعلومه» تصریح کرد: تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق و لغو توافقنامه استراتژیک امضاء شده با واشنگتن در شرایط کنونی ضروری است. برخی از نمایندگان پارلمان نیز خواستار شکایت از آمریکا در لاهه هستند و عراق مدارک و شواد زیادی برای ارائه این دادخواست و محکومیت واشنگتن در دادگاه در دست دارد.

وی افزود که در حال حاضر، تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق در اولویت است و پس از آن گامهای دیگر اتخاذ می‌شوند. نشست‌های آتی پارلمان نیز شاهد تحرکات اساسی در این زمینه خواهد بود.

اعتراض مردم عراق مقابل سفارت آمریکا دو روز طول کشید و در نهایت با درخواست دولت و اطلاعیه الحشد الشعبی، معترضان در احترام به تصمیم دولت عراق و حفظ اقتدار کشور، به این تحصنِ باز پایان دادند و محل تحصن را به جای سفارت آمریکا به مکان دیگری در پایتخت انتقال دادند.

منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: