۰
فارن پالیسی:

دود شکست ائتلاف محمد بن سلمان در یمن به چشمان ترامپ خواهد رفت

نشریه آمریکایی بامداد شنبه نوشت: در صورت شکست ائتلاف محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در جنگ یمن، سیاست فشار حداکثری کاخ سفید بر ایران با مشکل همراه خواهد شد.
کد خبر: ۱۹۴۲۰۰
۱۱:۱۶ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»،  نشریه آمریکایی بامداد شنبه نوشت: در صورت شکست ائتلاف محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در جنگ یمن، سیاست فشار حداکثری کاخ سفید بر ایران با مشکل همراه خواهد شد.

 افزایش تنش بین متحدان دیرینه عربستان سعودی و امارات متحده عربی در جنگ یمن می تواند منجر به شکست ائتلاف عربی و آسیب رساندن به فشارهای کاخ سفید به ایران شود.

نزاع ها و درگیری عربستان و امارات هم اکنون از زوایای پنهان خارج شده و به صحنه علنی در جنگ یمن تبدیل شده است. دو کشوری که پنج سال پیش با برنامه مشترک وارد جنگ یمن شدند هم اکنون در برخی مناطق یمن مستقیما در مقابل یکدیگر قرار می گیرند.

به گزارش فارن پالیسی، رویکردهای متفاوت منطقه ای این دو شریک امنیتی مهم آمریکا، می توانند واشنگتن را درگیر اختلافات منطقه ای دیگری کنند و موضع دولت ترامپ درباره ایران را پیچیده تر کند.

در حالی که رهبران عربستان سعودی و امارات درصدد آن هستند تا اختلافات خود را پایان یافته به تصویر بکشند اما جنگ اخیر در عدن نشان می دهد که رویکردهای سعودی و اماراتی در مورد جنگ یمن نسبت به آغاز مداخله ائتلاف عربی در جنگ داخلی یمن بسیار تغییر کرده است.

پایگاه تحلیلی آمریکا برای اولین بار در تیرماه سال جاری مرکز سوفان با اشاره به مواردی همچون حمله به نفتکش ها در خلیج فارس و جنگ یمن عنوان داشت که امارات در حال فاصله گرفتن از عربستان در حوزه سیاست خارجی است.

بر اساس گزارش مرکز سوفان، اول از همه ماجرای حمله به نفتکش ها در خلیج فارس موجب بروز اختلاف میان امارات و عربستان شد. ریاض تاکید داشت که ایران عامل این حملات است اما ابوظبی اعلام کرد که شواهد و سندی برای اثبات دست داشتن ایران در این حملات وجود ندارد و همین امر موجب بروز اختلاف میان امارات با آمریکا و عربستان شد.

در جایگاه دوم نیز جنگ یمن موجب بروز اختلاف میان دو کشور شده است. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی وعده یک پیروزی آسان را در یمن به حاکمان امارات داده بود اما اکنون با گذشت پنج سال از آغاز جنگ یمن، عربستان و امارات هیچ دستاوردی نداشته اند و این جنگ تبدیل به یک کابوس شده است.

این مرکز آمریکایی در ادامه به خروج نظامیان و جنگ افزارهای اماراتی از یمن اشاره کرده و آن را نشانه ای دیگر برای جدایی امارات از عربستان در حوزه سیاست خارجی دانسته است.

ایالات متحده حمایت ویژه و چشمگیری را برای ائتلاف به رهبری عربستان داشته است و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تمامی رای‌گیری‌ها برای مجبور کردن پنتاگون در قطع ارتباط با این درگیری‌ها را در پی اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر و روابط بین ائتلاف به رهبری عربستان، القاعده و سایر گروه‌های تروریستی وتو کرده است. واشنگتن، ریاض را متحد اصلی خود در راستای اقدامات برای منزوی کردن تهران می‌داند و جنگ یمن یک صحنه نبرد فعال برای پایان دادن به ارتباط ادعایی بین ایران و حوثی‌هایی است که مکررا آن را انکار می‌کنند.

امارات نیز یک متحد مهم برای واشنگتن علیه ایران است، اگرچه امارات روابطش با تهران را آنطور که ریاض در سال ۲۰۱۶ به طور کامل قطع کرد، این کار را انجام نداد. با وجود افزایش ناآرامی‌ها در بحبوحه تنش‌های ایران و آمریکا در خلیج فارس، امارات یک موضع متمایز به خود گرفته است.

 

منبع: IRNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: