به گزارش «شیعه نیوز»، میلیونها زائر با حضور پرشور خود در پیاده روی عظیم اربعین حسینی در کشور عراق، حماسه ای عظیم می آفرینند.
قشقاوی:زائران برای بازگشت 2 مرز شلمچه و چزابه را انتخاب کنند
حسین قشقاوی،معاون پارلمانی و امور کنسولی وزارت امور خارجه در گفت و گو با رادیو اربعین از زائران اربعین حسینی درخواست کرد تا به توصیه های مسئولین حمل و نقل در مورد نحوه بازگشت به کشور توجه کنند.
وی افزود: زائران در مورد نحوه بازگشت خود از جمله تقسیم مکانی برای ورود به کشور، مرزهای شلمچه و چزابه را که خلوتتر هستند، انتخاب کنند. در محور مهران به خاطر ازدحام هم برای ورود و هم خروج، کار سخت تر است.
معاون پارلمانی و امور کنسولی وزارت امور خارجه با تاکید بر این مطلب که زائران به مناطق آلوده که ممکن است، مشکل امنیت داشته باشد، نروند، تصریح کرد:توصیه اکید داریم زائران از حضور در سامرا و دیاله اجتناب کنند.
وی در خاتمه سخنان خود گفت: مردم با مسئولان در ایام اربعین همکاری کنند.
رئیس ستاد اربعین حسینی به میزان خبر داد /جانباختن 10 ایرانی در کشور عراق/ اختصاص اعتبار 5 میلیارد تومانی برای بیمه بینام از روز گذشته به سازمان حج و زیارت
رئیس ستاد اربعین حسینی از جانباختن 10 ایرانی در کشور عراق خبر داد و گفت: دولت در راستای تحت پوشش قرار دادن زائران ایرانی 5 میلیارد تومان اعتبار برای بیمه بینام تخصیص داد که روز گذشته این اعتبار در اختیار سازمان حج و زیارت قرار گرفت.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ظفر:ظرفیت مرز مهران تکمیل است/افراد بدون گذرنامه و ویزا به سمت مرزها نیایند/چزابه؛بهترین مسیر برای بازگشت
سردار حسن کرمی، فرمانده قرارگاه عملیاتی ظفر در گفت و گوی زنده با رادیو اربعین با بیان این مطلب که ظرفیت در مرز مهران تکمیل شده است، گفت: کسانی که قصد سفر به کشور عراق را دارند از مرزهای چذابه و شلمچه خارج شوند.
وی با اشاره به این مطلب که حجم زائرینی که در طی 12-14 روز به کشور عراق رفته اند، در طول 3 روز به کشور باز میگردند، افزود: در هنگام ورود باید کنترلهای لازم توسط دستگاه های مربوطه انجام شود که با توجه به حجم بالای زائران،کار بسیار سختی است.
سردار کرمی با اشاره به این مطلب که در برخی استان ها افراد بدون گذرنامه و ویزا قصد عزیمت به سمت پایانه های مرزی را دارند، افزود: در پلیس راههای منتهی به مرز مهران، خصوصا از استان ایلام، وسایل نقلیه کنترل میشوند تا افراد بدون گذرنامه و ویزا به سمت مرز نیایند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ظفر در پایان سخنانش تاکید کرد:بهترین مسیر برای بازگشت زائران و ورود به کشور، مرز شلمچه و مخصوصا پایانه مرزی چزابه است.
رئیس کمیته امداد و نجات ستاد اربعین:انتقال 95 تن دارو به عراق/ 11 موکب درمانی با 30 تخت بیمارستانی در مسیر نجف تا کربلا
چرخ ساز، رئیس کمیته امداد و نجات ستاد در برنامه تیتر امشب، شب گذشته، گفت : خدمات درمانی به زائران در خارج از کشور محدود به زائران ایرانی نیست و وظیفه اصلی درمانی و خدمات بهداشتی بر عهده دولت عراق است و ما جنبه کمکی داریم.
وی درباره نحوه اطلاع رسانی محل مراکز درمانی در عراق با اشاره به اینکه از طریق رادیو اربعین اطلاع رسانی می کنیم افزود: حدود دو ونیم میلیون قطعه بروشور حاوی نکات درمانی و بهداشتی و آدرس محل های مراکز درمانی را چاپ کردیم و به زائران هنگام خروج از کشور دادیم.
چرخ ساز گفت: حدود 11 موکب درمانی با 30 تخت بیمارستانی در مسیر نجف تا کربلا و علاوه بر آن در شهر نجف هم مراکز درمانی دایر کردیم.
وی افزود : از طریق پیامک هم می توانیم در این زمینه اطلاع رسانی کنیم.
رئیس کمیته امداد و نجات ستاد اربعین ادامه داد: سه درمانگاه در مرزها و حدود 40 درمانگاه با تخت های بیمارستانی در کربلا دایر کرده ایم.
چرخ ساز با اشاره به اینکه تعدادی خودروهای اتوبوسی آمبولانسی و بالگردها برای موارد اضطراری تدارک دیده ایم افزود : دو روز گذشته تصادفی میان اتوبوس ایرانی و عراقی رخ داد که بر اثر آن 2 نفر از اتباع ایرانی و 13 نفر از اتباع عراقی جان خود را از دست دادند و 15 نفر از زائران ایرانی هم مجروح شدند که حال آنها خوب است.
چرخ ساز در ادامه درباره وضعیت دارو و درمان گفت : سعی کردیم داروهای مورد نیاز زائران را فراهم کنیم و تاکنون 95 تن دارو از ایران به عراق منتقل و در درمانگاه ها مستقر کردیم و همچنین مقدار زیادی از دارو را در داخل عراق تهیه کردیم.
وی با اشاره به اینکه داروهای مورد نیاز را منتقل می کنیم افزود: بیشتر داروهایی اورژانسی از جمله برای بیماریهای واگیردار مانند سرماخوردگی ، آنفولانزا و گوارشی هستند.
چرخ ساز با اشاره به اینکه هیات دولت مبالغی را برای خدمات درمانی زائران اربعین اختصاص داده است گفت : خدمات دارویی و درمانی انتقال بیماران از طرف ما در مسیر زائران رایگان است.
وی افزود : خستگی ، تاول زدن پا ، گرفتگی عضلات و سرماخوردگی از عمده مشکلات مراجعان به مراکز درمانی است.
چرخ ساز به زائران توصیه کرد : وسایل گرم از جمله لباس و کیسه خواب و مواد مغذی همراه خود داشته باشند.
وی افزود: از ظهر اربعین موکب های عراقی و تغذیه رایگان جمع می شود البته موکب های ایرانی کمک هایی را برای تغذیه ارائه خواهند کرد اما زائران باید به فکر تغذیه خود باشند.
رئیس کمیته امداد و نجات ستاد اربعین توصیه کرد : زائران در بازگشت مدیریت زمان داشته باشند و برای بازگشت عجله نکنند و از هر سه مرز برای بازگشت استفاده کنند تا ازدحام جمعیت در مرزها ایجاد نشود.
انتهای پیام/654
منبع: میزان