۰

بهترین خیرات برای اموات چیست؟

استاد حوزه علمیه گفت: برخی حاضرند روی قبر مردگان دسته گل و تاج گل بگذارند، اما برای همسر و مادرش که زنده است حاضر نیست گلی ببرد و به آنها هدیه کند.
کد خبر: ۲۴۳۳۲۴
۱۵:۴۴ - ۱۹ آبان ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی قمی استاد حوزه علمیه و کارشناس مسائل دینی در بیانی با اشاره اهمیت خیرات دادن برای درگذشتگان و توجه به وضعیت آنان گفت: یکی از بهترین خدمت‌ها و خیرات برای پدران و مادران فوت شده و درگذشتگان، «رد مظالم» است. اگر شاخه گلی می‌خواهیم بگیریم برای زندگان بگیریم و هدیه کنیم، این حرف بدین معنا نیست که ما با گل و تاج و شاخه گل مخالفیم.

این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: برخی حاضرند روی قبر مردگان دسته گل و تاج گل بگذارند، اما برای همسر و مادرش که زنده است حاضر نیست گلی ببرد و به آنها هدیه کند. چرا وقتی این مادر از دست برود آن موقع بخواهیم آن دسته گل را روی قبر او بگذاریم!

حجت‌الاسلام حسینی قمی در برنامۀ دیگری با اشاره به موضوع «رد مظالم» گفت: این اجازه را از دفاتر همۀ مراجع عظام تقلید از جمله: رهبر انقلاب، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، وحید خراسانی و شبیری زنجانی و... گرفتیم که مردم تا آخر ماه ربیع‌الاول بتوانند به راحتی تا سقف مبلغ 500 هزار تومان «رد مظالم» دهند و دیگر لازم نیست با دفاتر این مراجع عظام تماس گرفته شود.

وی افزود: این مبلغ حتماً باید در اختیار افراد فقیر و نیازمند واقعی قرار گیرد و شایسته است ابتدا به خود کمی سختی بدهیم و به شناسایی افراد نیازمند واقعی در قوم و خویش خود (به غیر از پدر و مادر و اولاد) بپردازیم و در مرحلۀ بعد، اگر نیازمندی را در اقوام خود پیدا نکردیم، مبلغ مورد نظرمان را از طریق کمیته امداد و یا افرادی که نیازمندان حقیقی را می‎شناسند، به نیت آن فرد طلبکار که دسترسی به او نداریم، صدقه بدهیم.

ـ عدم رعایت حقوق دیگران دوقسم دارد:

یک قسم امور مالی و قسم دیگر امور غیر مالی. اگر کسی مالی پیش ما داشته باشد حال پول باشد یا جنس فرقی نمی‌کند، باید به آن شخص برگردانیم و توبه ما قبول نمی‌شود تا این کار را بکنیم. منظور از «رد مظالم» اموالی از دیگران در دست انسان است که اگر صاحبش را می‌شناسد باید به او برگرداند یا حلالیت بطلبد؛ اگر به هیچ‌وجه انسان صاحبان آن‌ها را نمی‌شناسد، چه خود آن اموال باقی باشد و یا توسط شخص مصرف شده باشد و تا جایی که انسان می‌تواند صاحبان آنها را پیدا کند و اموالشان را به آنها بازگرداند و اگر پیدا کردن صاحبان آنها ممکن نیست، در این صورت با اجازه مرجع تقلید اموال و یا قیمت آنها را (در صورتی که اموال از بین رفته باشد) به فقرا صدقه بدهد. در محاسبه رد مظالم، اگر شخص مقدار آن را می‌داند همان مقدار را در صورت ناامیدی از یافتن صاحبان آن با اجازه مرجع تقلید، صدقه بدهد، اگر مقدار آن را نمی‌داند به هر مقداری که یقین دارد، آن را صدقه بدهد. اگر مقدار را به هیچ وجه نمی‌داند باید یک پنجم مالی که در آن حرام قرار دارد را به نیت ادای وظیفه اعم از خمس و صدقه با اجازه مرجع تقلید صدقه بدهد. (توضیح المسائل امام(ره) مسائل 2581، 1813، 1815).

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: