۰

دانشگاه اسلامی ایتالیا، پلی میان اسلام و مسیحیت

مؤسس نخستین دانشگاه اسلامی ایتالیا معتقد است در شرایطی که در سال‌های اخیر اسلام ‌هراسی در ایتالیا تشدید شده و ورود موج پناهجویان از آفریقا و خاورمیانه به این کشور نگرانی‌هایی را برانگیخته، تأسیس این دانشگاه گام مهمی در برقراری گفتمان و درک متقابل پیروان مسیحیت و اسلام بوده است.
کد خبر: ۱۷۶۰۸۴
۱۴:۳۴ - ۱۲ دی ۱۳۹۷
به گزارش «شیعه نیوز»، مؤسس نخستین دانشگاه اسلامی ایتالیا معتقد است در شرایطی که در سال‌های اخیر اسلام ‌هراسی در ایتالیا تشدید شده و ورود موج پناهجویان از آفریقا و خاورمیانه به این کشور نگرانی‌هایی را برانگیخته، تأسیس این دانشگاه گام مهمی در برقراری گفتمان و درک متقابل پیروان مسیحیت و اسلام بوده است.

دانشگاه اسلامی ایتالیا، پلی میان اسلام و مسیحیت

جیامپیرو پالادینی (Giampiero Paladini)  ۵۸ سال دارد و در خانواده‌ای کاتولیک پرورش یافت، اما پس از سال‌ها تحقیق، در سال ۲۰۱۲ به دین اسلام مشرف شد. وی در سال ۲۰۱۵ پس از مدتها تلاش و پیگیری، نخستین دانشگاه اسلامی ایتالیا (Università Islamica d'Italia) را تأسیس کرد. وی در گفت‌وگویی با ایکنا از انگیزه خود برای راه‌اندازی این دانشگاه و مشکلاتی که در این راه با آن مواجه بوده گفته است.

وجود مشکلات ایدئولوژیک در جامعه غربی
پالادینی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی آشنایی و گرایش خود به دین اسلام گفت: اگر کسی به طور عمیق جامعه غربی را که مشکلات ایدئولوژیک دارد بشناسد به دنبال راه متفاوتی می‌گردد. متوجه شدم که در اسلام، برخلاف مسیحیت، می‌توان بی‌واسطه با خداوند سخن گفت. من مسلمان شدم و نام اسلامی «خالد» را برای خود برگزیدم. وقتی مسلمان شدم، تازه دریافتم که مسیر درست برای نزدیک شدن به خدا همین است. من به دلیل اینکه کسی یا کسانی مرا اجبار کرده باشند مسلمان نشدم، بلکه مسلمان بودن یک اتفاق و موهبتی بزرگ از سوی خداوند متعال به بندگانش است.

از پالادینی پرسیدیم با توجه به اینکه در سال‌های اخیر و با روی کار آمدن جناح راست افراطی در ایتالیا، اسلام‌هراسی در این کشور تشدید شده و تبلیغات ضد اسلامی سیاستمداران تشدید یافته، چطور به فکر تأسیس دانشگاهی اسلامی افتاده است؟ وی در پاسخ گفت: ایده اولیه این کار در سال ۲۰۱۰ شکل گرفت اما به دلایلی عملی نشد تا اینکه در سال ۲۰۱۴ به این فکر افتادم که در شهر لچه (Lecce) این دانشگاه را تأسیس کنم. لچه در جنوب ایتالیا معروف به «فلورانس جنوب» با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. دانشگاه اسلامی ایتالیا از اکتبر سال ۲۰۱۵ در این شهر آغاز به کار کرد.

مخالفت‌های محلی در تأسیس دانشگاه
وی در مورد مشکلاتی که برای تأسیس این دانشگاه با آن مواجه بوده گفت: علاوه بر مشکلاتی که در اخذ مجوز این دانشگاه داشتیم، با مخالفت‌هایی از سوی افراد محلی هم مواجه بودیم. در آن ایام حملات تروریستی در پاریس و سیدنی رخ داده بود. از سوی دیگر هجوم موج مهاجران مسلمان از آفریقا و خاورمیانه به ایتالیا در بین مردم نگرانی‌هایی برانگیخته بود. به طور کلی فضا برای افتتاح دانشگاهی اسلامی در ایتالیا چندان فراهم نبود.

 
مؤسس Università Islamica d'Italia در ادامه افزود: باید نگرانی مردم را هم در نظر می‌گرفتیم و به آن پاسخ می‌دادیم. همچنین، کمک برخی کشورهای مسلمان مثل قطر و کویت در تأمین هزینه‌های ساخت این دانشگاه نگرانی‌هایی درباره ترویج دیدگاه‌های افراطی برانگیخته بود. اما نظر من این بود که در چنین شرایطی، افتتاح دانشگاهی اسلامی می‌تواند بهترین راه برای ترویج درک بهتر مردم از اسلام و مقابله با تعصب و پیش‌داوری‌ها علیه این دین باشد. فکر می‌کنم این اقدامی درست در جهت ایجاد فضای گفتمان و درک متقابل بود. از نظر من این دانشگاه با تنفر دینی مقابله می‌کند و همچون پلی فلسفی بین دو جهان اسلام و مسیحیت است.

ظرفیت پذیرش دانشجو تا سقف  ۵ هزار نفر
پالادینی درباره رشته‌ها و دروسی که در این دانشگاه تدریس می‌شود، گفت: این دانشگاه ظرفیت پذیرش ۵ هزار نفر را دارد و علاوه بر تدریس دروس اسلامی مانند تفسیر قرآن، زبان عربی، الهیات و فقه اسلامی، دانشکده‌های کشاورزی، پزشکی و هوافضا نیز در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرند. همچنین رشته‌های هنر، علوم، کشاورزی و دوره ارشد اقتصاد اسلامی و بین‌المللی در این دانشگاه داریم. دانشگاه ما مخصوص تربیت علمای اسلامی نیست، بلکه درهای آن به روی همه باز است. ما قوانین ایتالیا را رعایت می‌کنیم و مثلاً دانشجویان در داشتن حجاب آزاد هستند. این دانشگاه هیچ گونه محدودیتی برای ثبت‌نام ندارد و همه افراد از هر دین و دیدگاه سیاسی و نژاد و جنسیتی می‌توانند در آن ثبت‌نام کنند.

دانشگاه اسلامی ایتالیا، پلی میان اسلام و مسیحیت

وی با بیان اینکه مسلمانان باید در فضای علمی جهانی حضور فعالی داشته باشند، می‌افزاید: نباید در درون خود بمانیم و به بیرون از محیط خود توجه نداشته باشیم، به عبارت دیگر نباید صرفاً به مطالعۀ علوم کشور خود بسنده کنیم بلکه باید به فراتر از اینها اندیشید. در کشورهای مختلف، مردم دارای فرهنگ‌ها و آداب گوناگونی هستند، اگر بتوانیم پا را از دامنه کاری خود فراتر بگذاریم و با مردم جهان ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنیم، مسیر اسلام آوردن آنان راحت‌تر خواهد بود. ما باید با دیگران گفتگوها و ارتباطات خود را نزدیک‌تر کنیم؛ وقتی اینگونه عمل کنیم، خداوند متعال آنان را به سوی اسلام سوق می‌دهد.
 
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: