به گزارش «شیعه نیوز»، مقامهای بهداشتی عربستان دوشنبه شب اعلام کردند: زائرانی که امسال در مراسم حج حضور داشتند، باید همچنان کارتهای الکترونیکی را همراه داشته باشند تا پس از بازگشت به منزل خود، توسط مسئولان مربوطه به مدت ۱۴ روز [دیگر] زیر نظر و در قرنطینه باشند.
دستبند الکترونیک برای رصد پایبندی حاجیان به قرنطینه طراحی شده است. همچنین در این مدت شرایط جسمانی زائران نیز از طریق اپلیکیشن "تطمّئن" (مطمئن باش) رصد میشود.
زائران پیش از مراسم حج نیز هفت روز در قرنطینه بسر برده و تست کرونا دادند تا جواز حضور در مناسک حج را دریافت کنند. مقامهای امنیتی عربستان همچنین پیشتر اعلام کردند که تدابیر شدید امنیتی را در تمام مکانهای مرتبط با حج به اجرا گذاشتهاند. آنها در نخستین روز از آغاز حج از دستگیری ۲۴۴ زائر غیرقانونی خبر داده بودند.
زائران بیتالله الحرام روز یکشنبه (دوازدهم ذیالحجه) پس از انجام طواف وداع، مناسک حج را به پایان رساندند.
حج امسال به خاطر حفظ سلامت حاجیان و جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در شرایط استثنایی برگزار شد.
مناسک حج امسال بسیار متفاوتتر از گذشته برگزار شد به طوری که به دلیل بیماری کورونا، شمار حاجیان در مقایسه با سال گذشته که حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از سراسر جهان بود، تنها به حدود ۱۰ هزار نفر از داخل عربستان محدود شد.
عربستان نخست اعلام کرد حج را با یکهزار زائر برگزار میکند که ۷۰ درصد آنها خارجیهای مقیم این کشور هستند، اما بعد رسانههای این کشور خبر دادند که جمعیت حجاج از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.
در حج استثنایی امسال، ماسک به لباس احرام اضافه شد و به زائران لباس احرام، سجاده و سنگهای استریل داده شد. در مسجدالحرام و منا نیز محل ایستادن، نمازگزاری، طواف و پرتاب سنگ با برچسبهایی مشخص شد و زائران در گروههای کوچک با همراهی یک مامور بهداشت تمام اعمال خود را انجام دادند. زائران همچنین اجازه نداشتند دیوارهای کعبه را لمس کنند.
این اقدام سعودی درحالی اجرا میشود که وزارت بهداشت این کشور از ثبت یکهزار و ۲۵۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. به این ترتیب مجموع مبتلایان به این بیماری به ۲۸۰ هزار و ۹۳ تن رسید.
براساس گزارش وزارت بهداشت سعودی، در شبانه روز گذشته ۳۲ نفر دیگر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند و مجموع جانباختگان به ۲ هزار و ۹۴۹ نفر رسیده است.