به گزارش «شیعه نیوز»، در حالی که انتقال ۱۶۰۰ کودک و نوجوان از کمپ پناهندگی موریا واقع در جزیره لیسبوس و توزیع آنها میان ۱۰ کشور اروپایی با مشکل رو به رو شده، بسیاری از کشورها پا پس کشیدهاند و آلمان نیز در گام نخست برای انتقال تنها ۵۰ کودک اعلام آمادگی کرده است.
تارنمای شبکه دویچه وله از این اقدام آلمان به عنوان “قطره آبی بر سنگ داغ” یاد کردهاند. بسیاری از ناظران، کمپ پناهندگی موریا واقع در جزیره لیسبوس یونان را “جهنم پناهجویان” لقب دادهاند؛ کمپی با ظرفیت ۳۵۰۰ پناهجو که اکنون محل اسکان ۲۰ هزار نفر شده است.
خطر شیوع بیماری کرونا نیز از جمله مسائلی است که به نگرانیهای بینالمللی نسبت به وضعیت وخیم این کمپ پناهندگی دامن زده است.
موضوع بر سر ۱۶۰۰ کودک و نوجوان بیسرپرستی است که در میان ساکنان این کمپ پناهندگی به سر میبرند. چند هفته پیش، ۱۰ کشور اروپایی در نشستی مشترک برای انتقال این تعداد کودک و نوجوان بیسرپرست ابراز آمادگی کرده بودند.
این کشورها عبارت بودند از: آلمان، فرانسه، پرتغال، ایرلند، فنلاند، کرواسی، لیتوانی، بلژیک، لوکزامبورگ و بلغارستان. اکنون گفته میشود که تنها دو کشور آلمان و لوکزامبورگ باقی مانده و سایر کشورها به علت شیوع بیماری کرونا از اجرای این توافق شانه خالی کردهاند.
بر این اساس، دولت آلمان امروز (چهارشنبه) در سایه توافق نمایندگان هر سه حزب حاضر در ائتلاف دولتی تصمیم به انتقال ۵۰ کودک گرفته است.
گفته میشود که این کودکان ظرف هفته آینده به آلمان منتقل خواهند شد. افزون بر آن گفته شده است که این کودکان پس از انتقال به آلمان به مدت دو هفته در حالت قرنطینه خواهند بود و پس از آن بین ایالتهای مختلف این کشور توزیع میشوند.
این در حالی است که یونان به تازگی دومین اردوگاه پناهجویان در این کشور را در پی ابتلای یک شهروند افغان به ویروس کرونا، قرنطینه کرده است. وزارت مهاجرت یونان روز یکشنبه اعلام کرد که فرد مبتلا به همراه خانواده خود در کمپ مالاکاسا در کنار صدها پناهجوی دیگر زندگی میکند. این فرد به بیمارستانی در آتن منتقل شده است.
مقام های یونانی روز پنجشنبه گذشته نیز کمپ ریتسونا در مرکز یونان را پس از مثبت بودن آزمایش کرونای ۲۰ نفر در آن، قرنطینه کردند.
در حال حاضر، بیش از ۱۱۰ هزار نفر در کمپهای پناهجویان در یونان به سر میبرند که ۴۰ هزار نفرشان در کمپهای شلوغ در جزایر یونانی مستقر هستند.
تاکنون بیش از یک میلیون و ۳۵۳ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری ویروسی مبتلا شده و نزدیک به ۷۶ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
دولت محافظهکار یونان در نظر دارد همه کمپهای موجود در این جزایر را با بازداشتگاههای محصور جایگزین کند، اما این طرح با مخالفت مقامهای محلی و ساکنان جزایر که خواستار برچیده شدن این اردوگاه ها هستند، رو به رو شده است.
گروههای امدادرسان ضمن هشدار در مورد خطر شیوع سریع ویروس کرونا در میان پناهجویان، خواستار تخلیه این کمپها شدهاند.
از زمانی که ترکیه توافق خود با اتحادیه اروپا را مورد بی توجهی قرار داد و مرزهایش با این اتحادیه را به روی پناهجویان گشود، هزاران آواره و پناهجو راهی مرز این کشور با یونان شدهاند.
در همین حال، نوار مرزی ترکیه و یونان پیوسته شاهد درگیریهای شدید نیروهای امنیتی و حفاظتی یونان و پناهجویانی است که می کوشند به هر ترتیب ممکن وارد اتحادیه اروپا شوند.
به گزارش رسانههای خبری، نیروهای امنیتی یونان در جریان عملیات خود علیه پناهجویان از گاز اشک آور و گلوله های واقعی استفاده میکنند تا مانع هجوم آنها شوند. نهادها و سازمانهای امدادی از این وضعیت وخیم ابراز نگرانی کردهاند.
ترکیه در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجو از سوریه پذیرفته است. طبق توافق ترکیه و اتحادیه اروپا مصوب سال ۲۰۱۶، آنکار متعهد شد از ادامه سفر پناهجویان از ترکیه به اتحادیه اروپا جلوگیری کند.